Son Dakika

Türkiye’yi ayağa kaldıramazsınız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te “Gündem Türkiye” programında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 27.08.2023, 01:10
3
Türkiye’yi ayağa kaldıramazsınız
Karamollaoğlu, yerel seçimlerde partisinin tüm Türkiye’de seçimlere girmek için çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Biz kendi amblemimiz ile 81 ilde, 973 ilçede, 360 civarında beldede aday göstereceğiz. Önemli yerlerde dirsek temaslarımız söz konusu olabilir” dedi.

Gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Saadet Partisi’nin tüm Türkiye’de seçime girebilmek için aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Karamollaoğlu, bazı bölgelerde dirsek temasının da olabileceğini kaydederek, “Biz 81 ilde aday göstereceğiz,  973 ilçede aday göstereceğiz, 360 civarında da belde kalmış oralarda da aday göstereceğiz, prensip itibari ile tek başımıza, kendi amblemimiz ile seçime gireceğiz. Ancak o zaman da söyledim, bu bir muhalefetle işbirliği yaparak topyekûn seçim hazırlığı içerisinde değil amma münferit yerlerde bir dirsek temasında bulunma imkânı da olabilir. Bazı yerlerde biz girdiğimiz seçimde daha başarılı olabilmemiz için başkalarının orada seçime girmemesini talep edebiliriz veya öyle bir yer olur ki bizim hiçbir gücümüz olmayabilir biz de orada onlara böyle bir imkân sunabiliriz” dedi.

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçime ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, seçim sürecinde Meclis’te çoğunluğu yakalayabileceklerini ümit ettiklerini belirterek, “Yaklaşık 1 ay öncesine kadar politikalar öyle gösteriyordu ki hem Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde hem de Milletvekilliği Seçimi’nde yüzde 56’ları yakalama şansımız vardı. Fakat son zamanlardaki karışıklık yani bizim normalde, bütün genel başkanlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak aday oldular. Bunun yanına belediye başkanları da getirildi. Bizim bu belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama tabi. Biz bir mitinge gidiyoruz 7 kişi konuşuyoruz. Bunlar acemilik oldu. Daha disiplinli, daha düzgün mitingler yapmalıydık. 2 kişi 3 kişi konuşur ya 7 kişi 10 kişi konuşur mu? Onun için eksikliklerimiz, yanlışlıklarımız oldu. Böyle bir netice ile karşılaştık. Şimdi seçime giderken özellikle bütün partiler için söylüyorum muhalefette özellikle daha sağduyulu hareket etmeleri gerekir. Başta elbette ana muhalefet partisinin ama kendi içlerindeki kavga kendilerine zarar veriyor onu da görmeleri icap eder” ifadelerini kullandı.

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsız bir cumhuriyettir, her türlü hakka sahiptir. Birleşmiş Milletler de çifte standart uygulayamaz, o yolu da biz yaparız eğer çatışma istiyorlarsa çatışmaya da varız dememiz icap eder” ifadesini kullanan Karamollaoğlu, “Siz orada basit bir yol inşaatına dahi engel olacaksınız. Tabi Türkiye ile Kıbrıs’ta karşılaşılan manzara şimdi orada yabancılar başta Yahudiler olmak üzere arsa satın alıyorlar. Yarın arsa sahipleri çıkıp bir takım hak iddiasında bile bulunabilirler. İngilizlerin üçkâğıtçılığı bizim gafletimiz Kıbrıs’ı elimizden çıkardı. Kıbrıs neresi, İngiltere neresi. Sadece o dönemde işte Kırım’da meydana gelen çatışmalar sebebiyle onlara karargâh kurabilirler diye izin verildi ondan sonra bir daha çıkmadılar ama bugün gelinen noktada orada bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti var ve biz onu sonuna kadar kendi vatanımızı savunuyormuş gibi savunmakla mükellefiz” diye konuştu.

İktidarın ekonomiyi düzeltmek için attığı adımları değerlendiren Karamollaoğlu, vatandaşın asıl baktığı şeyin geçim olduğuna dikkat çekerek, “Ekonomi denildiğinde bu kapitalist sistemde herkesin aklına iki şey geliyor; bir faiz, iki vergi. Peki, ekonomi bunlardan mı ibaret? Ekonominin düzgün işlemesi neticesinde ne bekliyoruz biz? Birkaç şeye bakalım. Bir, dar gelirli vatandaş pazara gittiği zaman aldığı ücretle ihtiyacını karşılayabiliyor mu, karşılayamıyor mu? Geçimini sağlayabiliyor mu, sağlayamıyor mu? Bu emekli için de böyle, bu memur için de böyle, işçi için de böyle. Geldiğimiz noktada benim aklım, havsalam almıyor. Domates nasıl 40 TL’ye çıkar ya? Dış güçler Türkiye’nin kalkınmasını istemezler. Geçen gün bir Avrupalı ekonomistin 3 dakikalık bundan 8 sene önce yaptığı bir konuşmayı bana göndermişler. Açıkça diyor ki adam: ‘Biz geri kalmış ülkelerin kalkınmasına izin veremeyiz, onlar kalkınırsa biz fakirleşiriz.’ Bu kadar açık bu kadar net. Siz Batılılar ile iş birliği yaparak Türkiye’yi ayağa kaldıramaz, hiçbir problemini çözemezsiniz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Ekim 2024
İmsak 05:27
Güneş 06:47
Öğle 12:28
İkindi 15:31
Akşam 17:59
Yatsı 19:14
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı