UNRWA açıkladı! Gazzeli çocuklar günde 8 saat gıda ve su taşımak zorunda

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Siyonist İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli çocukların her gün ortalama 8 saati gıda ve su taşımakla geçirmek zorunda kaldığını duyurdu.

DÜNYA 07.07.2024, 00:50
6
UNRWA açıkladı! Gazzeli çocuklar günde 8 saat gıda ve su taşımak zorunda
UNRWA, konuyla ilgili X sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.
Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki kanalizasyon ve altyapı ciddi anlamda tahrip edildiği ve tehlike saçtığı için kişisel temizlik ve içme suyunda dahi deniz suyu kullanılmak zorunda kalındığına dikkat çekildi.
Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli çocukların karşılaştığı zorluklarla ilgili "Çocuklar günlük 6 veya 8 saati gıda ve su taşımakla geçiriyor. Çocuklar genellikle uzak mesafelerden ağır yükler taşıyor." ifadeleri kullanıldı.
UNRWA'nın açıklamasında, Gazze'de derhal ateşkes çağrısı yinelendi.

Siyonist İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef almaya devam ediyor.
Bunun yanında soykırımcı İsrail insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşatıyor.
Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.
UNRWA'dan 10 Mart'ta yapılan açıklamada, Siyonist İsrail'in 17 yıldır kuşatma altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "açlığın her yerde olduğu" belirtildi.
BM, soykırımcı İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,3 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 05:11
Güneş 06:31
Öğle 12:32
İkindi 15:49
Akşam 18:24
Yatsı 19:38
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı