Uzmanlar ısrarla tavsiye ediyor, her sabah 1 kaşık tüketenin kalbi koruma altına alınacak

Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için tavsiyelerde bulunan uzmanlar, son olarak tahin tüketimine dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

SAĞLIK 02.07.2024, 11:45
Uzmanlar ısrarla tavsiye ediyor, her sabah 1 kaşık tüketenin kalbi koruma altına alınacak
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın yeme- içme alışkanlıkları ile bağlantılı olduğunu belirten uzmanlar, bu noktada özellikle doğal ürünler ile beslenilmesi gerektiğini ifade etti. Hem çocukların hem de yetişkinlerin mümkün olduğunca paketli gıdalardan uzak durmalarını tavsiye eden uzmanlar, tahin tüketiminin ise her iki grup tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmesinin önemine değindi.
Yüzyıllardır alternatif tıpta geniş bir yere sahip olan tahin, birçok uzmanın tavsiyelerine konu olmaktadır. Zengin içeriği ile bilinen bu besinin çocukların gelişiminde büyük bir yere sahip olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca yetişkinlerin de kaliteli bir yaşam için tahin tüketimine özen göstermeleri gerektiğini bildirdi. İşte tahinin mucizevi faydalarına ilişkin ayrıntılar…

Tahin genel olarak pekmez ile birlikte tüketilir. Ancak uzmanlara göre bu besin tek başına da tüketime uygundur.
Tahinin mucizevi faydalarından yararlanmak isteyen kişilerin kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı kadar tahin tüketmeleri tavsiye edilir. Ek gıda dönemine geçen bebekler için de tercih edilebilen tahinin alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği için hassas bünyelere sahip olan kişilerin tahin tüketimi ile ilgili olarak hekimlerine danışmaları gerekir.

E vitamini ve B vitamini bakımından zengin olan tahinin içerisinde kalsiyum, bakır ve fosfor gibi mineraller de bulunmaktadır.
100 gram tahin üzerinden yapılan besin değeri hesabına göre bu miktarda tahinin içerisinde; 21,19 gram karbonhidrat, 17,81 gram protein, 5 gram lif ve 48 gram yağ bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Temmuz 2024
İmsak 03:33
Güneş 05:17
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı