Vergiden muaf olmak isteyenler dikkat! Gece yarısı Resmi Gazete'de yayınlandı

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren haber geldi. O belgeyi getiren vatandaş vergiden muaf sayılacak.

EKONOMİ 05.07.2024, 10:40
2
Vergiden muaf olmak isteyenler dikkat! Gece yarısı Resmi Gazete'de yayınlandı
Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Çin menşeli otomobillerin Türkiye'ye ithalatında uygulanan ek vergi düzenlemesini değiştiriyor.

Türkiye genelinde Resmi Gazete'de yayımlanan İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasına İlişkin Karar'da yapılan değişiklikle, yatırım teşvik belgesi kapsamında gümrük muafiyetinden yararlanan Çin menşeli otomobiller, ek mali yükümlülükten muaf olacak. 

Özellikle Çin menşeli olan ve 8703 Gümrük Tarife Pozisyonu altında sınıflandırılan konvansiyonel (içten yanmalı) ve hibrit binek otomobillerin ithalatında uygulanan yüzde 40 oranındaki ilave gümrük vergisi kararı, yeni düzenleme ile etkisiz hale getirilmiş oldu.

Yeni düzenleme ile birlikte yerli üretimin teşvik edilmesi ve iç pazardaki payının artırılması hedeflerine yönelik olarak alınmış bir tedbir oldu.
Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, dış ticaret dengesi ve cari açık hedeflerine paralel olarak yapılan düzenleme, yurtiçindeki yatırım ve üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Yeni karar bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Temmuz 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:20
Öğle 12:49
İkindi 16:40
Akşam 20:08
Yatsı 21:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı