Vücudunuzun susuz kaldığını nasıl anlayabilirsiniz?

Sağlıklı kalmak için su içmek çok önemlidir. Vücut ısısının düzenlenmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. İnsanlar bazen gün boyunca yeterince su içmeyi ihmal ederler, ancak bunu yapmak hayati önem taşır. İşte susuz kalmanın belirtilerini nasıl tanıyacağınız ve daha fazla su içmenin bazı yolları.

AİLE 30.09.2024, 14:50
Vücudunuzun susuz kaldığını nasıl anlayabilirsiniz?
Kadınların günde yaklaşık 11,5 bardak sıvı içmesi gerekir ve erkeklerin yaklaşık 15.5'e ihtiyacı vardır veya dehidrasyon riski vardır. İşte dikkat etmeniz gereken bazı işaretler.
Susuz kaldığınızı anlamanın en basit yollarından biri aşırı susuzluktur, bu da susuz kalmaya doğru gittiğinizin bir işaretidir. Bu olduğunda kanınız daha konsantre olur ve böbreklerinizin su tutmasına neden olur. Bu, daha az idrara çıkma ve kalp atış hızının artmasına neden olabilir. Ayrıca, bitkinlik veya bayılma riskiniz vardır.
Daha fazla su içmek daha fazla idrara çıkmaya neden gibi görünse de tam tersi doğrudur. Vücudunuzun %60'ı sudan oluşur ve susuz kaldığınızda, değiştirebileceğinizden daha hızlı sıvı kaybedersiniz. Bu nedenle böbrekleriniz sıvıları tutar ve daha az idrara çıkmanıza neden olur. Ek olarak, çişiniz daha koyu bir renk olabilir.
Yorgun hissetmek, uyanıklığı azaltarak günlük işleyişinize müdahale eder. Ayrıca, sizi daha sinirli yapabilir ve bu da ilişkilerinizi olumsuz etkileyebilir. Susadığınızda kan basıncınız düşer ve beyninize giden kan akışı azalır. Azaltılmış beyin aktivitesi sizi uykulu hissettirebilir.
Baş dönmesi hareket ederken potansiyel yaralanmalara neden olabilir, bu nedenle bol su içmek güvenliğiniz için iyidir. Susuz kaldığınızda, daha az kan dolaşımı olur, bu da kan basıncınızı düşürür ve beyninize kan akışını engeller. Bu daha sonra baş dönmesi duygularına yol açar.
Susuz kalmak ruh hali değişimlerine ve baş ağrılarına yol açar. Ayrıca azalan kan akışı konsantre olmayı ve net düşünmeyi zorlaştırarak kafa karışıklığına, yorgunluğa ve depresyona neden olabilir. Gün boyunca olumlu bir tutum sürdürmek için yeterli su almak çok önemlidir. Sinirlilik, profesyonel ve kişisel ilişkilerinizi etkileyebilir.
Susuz kaldığınızı belirledikten sonra, su alımınızı artırmak için stratejiler bulmak çok önemlidir. İşte denenecek birkaç şey.
Daha fazla su içmenin bir yolu, vücudunuzun ne kadar ihtiyacı olduğunu bilmektir. Birçok kişi internette kapsamlı öneriler arar, ancak bu sadece başlangıç. Herkesin ihtiyacı farklıdır, bu nedenle doktorunuzla sizin için doğru miktar hakkında konuşun.Aktivite düzeyine, konuma ve sağlık durumuna göre öneriler alın. Örneğin, daha aktifseniz veya sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, diğerlerinden daha fazla suya ihtiyacınız olacaktır.
Kendinizi daha fazla su içmeye motive etmenin bir başka yolu da hedef belirlemektir. Örneğin, kendinize her öğünde iki bardak su içeceğinizi söyleyin. Spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir ve zamana bağlı SMART hedefleri belirleyin. Ayrıca, doğru yolda olduğunuzdan emin olmak için ilerlemenizi her gün kaydedin.
Yeniden kullanılabilir bir su şişesi, gün boyunca daha fazla su içmeyi kolaylaştırır. Çalışma masanızın yanında tutun ve ayak işlerini yaparken veya seyahat ederken yanınızda taşıyın. Ayrıca, daha fazla sıvı içmek için iyi bir görsel hatırlatmadır.Daha fazla su içmek cildinizi de temiz tutabilir. Sağlığınız için iyi olmasının yanı sıra, yeniden kullanılabilir su şişeleri çevreye de fayda sağlar. Plastik olanlar çöplüklerde son buluyor ve parçalanması yıllar alabilir.
Gazlı içecekler gibi en sevdiğiniz içecekleri suyla değiştirmeye çalışın. Obezite veya diyabete yol açabilecek daha yüksek şeker seviyeleri içerirler. Sadece kirlenmemiş su içtiğinizden emin olun. Örneğin, çim bakımı için kullanılan pestisitler su kirliliğine yol açabilir, bu nedenle yerel ev geliştirme mağazanızdan bir test kiti alın.
Gün içerisinde belirli saatlerde su tüketmek için alarm ayarlamak için alarm kullanabilirsiniz. Takvimlerinize içecek molaları bile planlayabilirsiniz. Bu hatırlatıcıları ayarlamak sizi sorumlu tutabilir ve içmeyi unutan daha yoğun insanlar için iyidir. Daily Water Tracker Reminder gibi bir akıllı telefon uygulamasını bile kullanabilirsiniz.
Su, tamamen işlevsel bir vücut ve beyin için gereklidir. Susamış veya yorgun hissediyorsanız susuz kalmış olabilirsiniz, bu nedenle sağlıklı kalmaya yetecek kadar aldığınızdan emin olmak için elinizden geleni yapın.
Kaynak: internet haber merkezi

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Eylül 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:26
Öğle 12:34
İkindi 15:54
Akşam 18:31
Yatsı 19:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı