Yapay çim ile bahçenizde kalıcı güzellik

Tamamen doğal çim görünümüne sahip bir dekorasyon oluşturabilmek amacı ile pek çok kişi yaşam alanlarında yapay çim zemin kaplama ürüne başvurmaktadır. Sentetik malzemelerden üretildiği için uzun süreli ve kalıcı bir çözüm sunmaktadır.

GÜNDEM 14.10.2024, 12:50
1
Yapay çim ile bahçenizde kalıcı güzellik

Doğal çime alternatif olarak geliştirilmiş olan yapay çim çok çeşitli alanlarda tercih edilir. Peyzaj bölgeleri, balkonlar, bahçeler ya da sıfır sahalarında kullanılmaktadır. Yapay çimin temizlik ve bakımı oldukça kolaydır. Gübreleme, biçme ya da sulama gerektirmeyen yapay çim doğal çime göre çok daha ekonomik bir çözümdür. Aynı zamanda çevre dostu olduğu da söylenebilir.

Yapay çim çeşitleri oldukça fazladır. Kişiler nasıl bir görüntü istiyorsa ya da hangi bölgelerde kullanmak istiyorsa buna yönelik çim çeşidi tercih edebilir. Aynı zamanda ihtiyaca göte de bir yapay çim çeşidi tercih edilebilmektedir. Dekoratif yapay çim, multifilament yapay çim, monofilament yapay çim ve hibrit yapay çim çeşitleri tercih edilebilmektedir.

Yapay çim satın almak isteyen kişiler çeşitli konulara dikkat etmelidir. Kullanım amacına uygun olarak seçilmesi gereken yapay çim aynı zamanda yüksek kalitede malzemelerden üretilmek zorundadır. Güneş ışınlarına karşı dayanıklı olabilmesi adına UV koruması oldukça önemlidir. Su geçirgenliği yüksek olan yapay çimler su birikintisine engellemektedir. Yoğun çim kullanımı da görünümü çok daha güzelleştirmektedir. Bu anlamda çimi yoğun bir şekilde üretilmiş olan yapay çimler tercih edilmelidir.

Yapay çimle benzer olan suni çim genel anlamda gerçek çime alternatif olarak tercih edilmektedir. Daha çok spor alanlarında tercih edilmektedir. Doğal çime göre suni çim oldukça dayanıklıdır. Bu anlamda yoğun trafikli olan bölgelerde tercih edilmektedir.

Suni çim uygulayabilmek adına zeminin belirli bir şekilde olması önemlidir. Stabil ve düzgün bir zemin üzerine uygulanan suni çim çok daha uzun süreli kullanılır. Zemine kum ya da çakıl serilmektedir. Bu anlamda drenaj sistemi kurulmaktadır. Böylece düzgün bir temel hazırlanarak suni çim yerleştirilir.

Suni çimin dayanıklılığı daha çok çevresel koşullara ve kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Genel anlamda 8 ila 15 sene arasına dayanan suni çim aşınmaya ve UV ışınlarına karşı oldukça dirençli bir üründür. Bu anlamda uzun seneler boyunca kullanılmaktadır.

Doğal çim görünümüne sahip sentetik zemin kaplamalarından bir diğeri de çim halı olarak tasarlanmaktadır. Çim hala daha çok teras, bahçe ya da balkon gibi dış mekanlarda peyzaj için tercih edilmektedir. Aynı zamanda çim halı spor sahalarında da kullanılmaktadır. Doğal çim gibi herhangi bir bakım gerektirmeyen çim halı sayesinde yeşil bir alan yaratmak oldukça kolaydır.

Çim halının özellikleri oldukça fazladır. Rahat ve yumuşak bir yürüme deneyimi sunmaktadır. Uzun ömürlü olan çim halı hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Gerçek çim gibi görünmektedir. Gübreleme, biçme ya da sulama gibi işlemleri gerektirmez. Bu anlamda pek çok kişi tarafından çok fazla tercih edilen bir zemin ürünü olarak bilinmektedir.

Çim halıların çok çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır. Balkon ve teraslar, ticari alanlar çim halı için oldukça uygun bölgelerdir. Aynı zamanda spor sahaları, bahçe ve peyzaj bölgeleri de çim halı kullanımının yoğun olduğu bölgelerdir. Buralarda uzun süreli olarak çim halı kullanımı gerçekleştirilmektedir.
Kaynak: kristalzemin.com

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:42
Öğle 12:29
İkindi 15:35
Akşam 18:06
Yatsı 19:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı