Yeni Golf R bomba gibi geliyor, 333 beygir gücüyle asfaltı yakacak

Ocak ayında piyasaya çıkan yeni Golf'ün yüksek performanslı varyantı olan Golf R, kamuflajlı prototipleriyle merak uyandırmıştı. Sonunda beklenen bilgiler geldi ve yeni Golf R Mk8.5'in teknik özellikleri de netlik kazandı.

GÜNDEM 20.06.2024, 13:35
2
Yeni Golf R bomba gibi geliyor, 333 beygir gücüyle asfaltı yakacak
Volkswagen’in performans ikonu Golf R, yeni nesil Mk8.5 modeliyle güç ve teknoloji sınırlarını zorluyor.
Ocak ayından bu yana merakla beklenen ve kamuflajlı prototipleriyle sıkça gündeme gelen yeni Golf R, nihayet tüm detaylarıyla karşımızda.
Yenilenen Golf R, VW’nin şimdiye kadar ürettiği en güçlü R modeli olma unvanını taşıyor. Turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorundan 333 beygir güç ve 420 Nm tork üreten araç, önceki modele göre 13 beygirlik bir artış sunuyor.
Bu güçlendirme, R Clubsport versiyonu için de heyecan verici ipuçları barındırıyor. Yeni Golf R, standart haliyle 100 km/s hıza 4,8 saniyede ulaşırken, opsiyonel Performans Paketi ile bu süre 4,6 saniyeye düşüyor.
Performans Paketi, aynı zamanda aracın maksimum hızını 250 km/s’den 270 km/s’ye çıkarıyor.
Drift modu gibi devredilen özellikler, “Drift Performans Profili” adı altında gücün tamamını arka tekerleklere aktararak sürüş eğlencesini artırıyor. Tork vektörleme teknolojisi sayesinde virajlarda önden kaymayı azaltmak için güç, dış tekerleğe yönlendiriliyor. 457 mm’lik frenler de yeni modelde yerini koruyor.
Yeni Golf R, önceki modelden yaklaşık 2 cm daha alçak bir yapıya sahip ve dört bağlantılı arka süspansiyon sistemiyle donatılmış. Avrupa’da artık standart olarak sunulan Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) adaptif süspansiyon, direksiyon, süspansiyon ve gaz tepkisini mükemmel bir şekilde ayarlıyor.
Kamuflajın ardında gizlenen yenilikler arasında, yeniden tasarlanan tamponlar ve yeni LED aydınlatma armatürleri bulunuyor. Arka kısımda, VW’nin elektrikli modellerinden esinlenilen 3D tasarımlı IQ.Light LED arka lambalar dikkat çekiyor. 18 ve 19 inçlik R rozetli jant seçeneklerinin de güncellendiği gözlerden kaçmıyor.
Yeni Golf R, performans tutkunları için bir kez daha sınırları zorlayan bir deneyim vaat ediyor. Güç, hız ve teknolojinin mükemmel uyumuyla donatılan bu araç, yollarda fark yaratmaya hazır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:25
Öğle 12:34
İkindi 15:56
Akşam 18:34
Yatsı 19:48
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı