Youtube premium uyanıklığını fark etti! O üyelikler iptal edilecek

Kullanıcılara gönderilen e-postalara göre Google, VPN ile farklı ülkelerden YouTube Premium aboneliği alan kullanıcıların aboneliklerini otomatik olarak engellemeye başladı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 20.06.2024, 15:25
Youtube premium uyanıklığını fark etti! O üyelikler iptal edilecek
Google, kullanıcılarına gönderdiği e-postalarda VPN ile farklı ülkelerden YouTube Premium aboneliği alan kullanıcıların aboneliklerini otomatik olarak engellemeye başladığını bildirdi.
YouTube'u reklamsız kullanmak istiyorsanız, YouTube Premium bunu yapmanın en kolay yolu. Ancak Google, daha fazla Premium aboneliği satabilmek için her ülkede farklı bir fiyatlandırma politikası uyguluyor. Türkiye'de 57,99 TL (1,78 dolar) karşılığında YouTube reklamlarından tamamen kurtulabilir ve YouTube Music'e erişiliyor.
Bununla birlikte ABD'de yaşayan birinin YouTube Premium için her ay 13,99 dolar yani yaklaşık 455 TL ödemesi gerekiyor. Milyonlarca Türk'ün yaşadığı Almanya'da ise YouTube Premium aboneliğinin 12,99 euro yani yaklaşık 422 TL'lik bir fiyatı bulunuyor. Bazı kullanıcılar, bu devasa fiyat farkını ortadan kaldırmak için VPN ile konumlarını değiştirerek farklı ülkelerden YouTube Premium'a abone olmayı deniyor.
Netflix'in aksine YouTube, kullanıcılarının hangi ülkeden Premium abonesi olduğuyla ilgilenmiyor. En azından yakın zamana kadar durum böyleydi. Reddit'te paylaşılan ekran görüntülerine göre Google bu konudaki politikasını değiştirdi. Zira şirket, VPN ile başka bir ülkede Premium aboneliği olan kullanıcıların aboneliklerini otomatik olarak iptal ediyor.
Reddit'teki paylaşımlara göre Google, VPN aboneliklerini tanımak ve iptal etmek için kayıtlı ödeme yöntemini kullanıyor. Başka bir deyişle: ABD'de yaşıyorsanız ve YouTube Premium'un daha uygun fiyatlı olduğu Ukrayna veya Türkiye gibi ülkelerde abone olmaya çalışırsanız, Google ödeme yöntemi olarak o ülkede kayıtlı bir kredi kartı gerektirir. Bu nedenle, tek bir VPN ile farklı ülkelerden abonelik almak mümkün olmayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Temmuz 2024
İmsak 03:32
Güneş 05:16
Öğle 12:48
İkindi 16:39
Akşam 20:09
Yatsı 21:46
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı