Son Dakika

Yumurtayı bu gıdalarla tüketenler yandı! Sağlıksız bir vücut için çanlar çalıyor…

Birçok yemeğin içinde kullanılan yumurtanın özellikle bazı gıdalar ile birleştirilmemesi gerekiyor. Peki yumurta hangi gıdalarla birlikte tüketilmemeli? İşte yumurtanın asla birlikte tüketilmemesi gereken o gıdalar…

SAĞLIK 31.08.2024, 20:20
Yumurtayı bu gıdalarla tüketenler yandı! Sağlıksız bir vücut için çanlar çalıyor…
Mutfağın temel besinlerinden biri olduğu tartışmasız kabul edilecek olan yumurta, aynı zamanda bol miktarda protein içermesi nedeniyle herkesin ve her yaş grubunun tüketmesi gereken gıdalar arasında sayılıyor. Birçok yemeğin içerisinde kullanıldığı gibi birçok gıdayla birlikte tüketime uygun olan yumurta, birden fazla yemek yapmayı da olanaklı kılıyor. Ancak yumurtaya ilişkin yapılan son araştırmalar, yumurtanın bazı gıdalar ile tüketilmesinin sağlık açısından çok zararlı olduğunu göstermiş bulunuyor. Uzmanlar ise, yumurtayı bu gıdalarla asla tüketmemek gerektiğini söylüyor. Peki yumurta hangi gıdalarla birlikte tüketilmemeli? İşte yumurtanın asla birlikte tüketilmemesi gereken o gıdalar…
Yumurtanın pastırma ile birleştiği yemeklerin lezzetine ilişkin hiçbir şüphe bulunmuyor. Öyle ki, birçok insan güne pastırmalı yumurta ile başlıyor. Ancak İsveçli bilim insanlarına göre, pastırmalı yumurta yemek sağlığı olumsuz bir şekilde etkiliyor. Her şeyden önce kontrolsüz bir şekilde kilo alma riskini ortaya çıkaran pastırmalı yumurta tüketimi, aynı zamanda pankreas kanserine de yol açabiliyor.
Lezzetli bir sos olduğu için yumurta da dahil olmak üzere pek çok gıdanın içerisinde kullanılan soya sütünün yumurta ile tüketilmemesi uzmanların uyarısı oluyor. Çünkü araştırmalar, yumurta ile tüketilen soya sütünün proteinin asimilasyonunu kötüleştirdiği için faydadan çok zarar sağladığını ortaya çıkarmış bulunuyor. Buna karşın uzmanlar, yumurtaların normal sütler ile birleştirilmesinde herhangi bir problem yaşanmayacağının da altını çiziyor.
Evet, çayın besin değerlerini emdiğine ilişkin birçok araştırma bulunuyor. Bu nedenle uzmanlar, çayı kontrollü ve dengeli bir şekilde tüketmek konusunda sıklıkla uyarıda bulunuyor. Ancak yapılan son araştırmalar, çayın içerdiği yüksek tanenlerin yumurtaların ısıtılmasından sonra elde edilen faydalı besin değerlerinin emilmesine neden olduğunu gösterdiği için bu iki gıdanın birlikte tüketiminin kabızlık başta olmak üzere birçok sindirim problemine neden olabileceğini söylüyor.
Yan yana zaten çok da yakışmayan balık ve yumurtayı da birlikte tüketmemek de fayda bulunuyor. Çünkü araştırmalar balık içerisinde bol miktarda bulunan; avidin, B7 vitaminini yumurtayla birleşince kayboluyor. Bu nedenle bu iki gıdayı ayrı tüketmek gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 22 Ekim 2024
İmsak 05:26
Güneş 06:46
Öğle 12:28
İkindi 15:32
Akşam 18:00
Yatsı 19:15
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı