Son Dakika

Zehir tacirlerinin hedefinde bu sefer de küçük yavrularımız var! Şeker görünümlü zehir

Türkiye’de uyuşturucu üretiminin ve satışının önü alınamazken, nesillerimize musallat olan uyuşturucu satıcıları şimdi de ilkokul çağındaki yavrularımızı hedef almaya başladı.

GÜNDEM 25.10.2024, 07:25
Zehir tacirlerinin hedefinde bu sefer de küçük yavrularımız var! Şeker görünümlü zehir
Türkiye’de uyuşturucu üretiminin ve satışının önü alınamazken, nesillerimize musallat olan uyuşturucu satıcıları şimdi de ilkokul çağındaki yavrularımızı hedef almaya başladı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde görünen ‘torbacı’ olarak adlandırılan huzur düşmanları, ilkokul çağındaki çocuklarımıza pervaneli şekerin içine karıştırılmış uyuşturucular dağıtmaya başladı.  Büyük tehlike karşısında teyakkuza geçen emniyet birimleri, hızlı bir şekilde okul yöneticileriyle irtibata geçerek whatsapp gruplarından velilerin ‘içine uyuşturucu katılmış pervaneli şeker’ konusunda uyarılmasını istedi.
Emniyet birimlerimiz zehir tacirlerine yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam etse de uyuşturucu tacirleri bir yolunu bulup her şekilde zehirlerini topluma yaymaya devam ediyor. Yeni eğitim öğretim döneminde çıtayı gittikçe düşüren zahir tacirleri, bu sefer de ilkokul çağındaki çocuklarımızı hedef alarak  yuvalara yeni ateşler düşürmenin planlarını yapıyor.
Çocukların en çok sevdiği pervane şeklindeki renkli şekerlemelerin içinde uyuşturucu ve etken maddelerinin olduğu iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre, çocukları hedef alan çeteler, okul önlerinde bedava pervaneli şeker dağıtmaya başladı. Emniyet güçleri çocuklara kurulan tuzağı tespit ederek okullara uyarı mesajı gönderdi. Son günlerde Türkiye’nin dört bi yanında bu konuda bir seferberlik durumu söz konusu. Okul yöneticileri whatsapp veli gruplarında üst üste paylaşımlar yaparak aileleri bilgilendiriyor ve uyarılarda bulunuyor.
Okul yöneticileri kendilerine gelen uyarı mesajını velilerle paylaştı. Velilere atılan uyarı mesajında "Okul müdürlerimizin dikkatine! Fotoğrafta görmüş olduğunuz 'Pervaneli Şeker' adı altında çocuklara bedava dağıtıldığı yönündeki aldığımız teyitli bilgiye istinaden başta siz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velilerimizi uyaralım: içerisinde uyuşturucu ve türevleri etken maddeler var! " ifadelerine yer verildi.
Emniyet Çocuk Bürodan okul yöneticilerine gelen uyarı sonrası; okul çevresindeki denetimlerin daha da sıkılaştırıldığı belirtilerek okul önlerinde hiçbir satıcıya izin verilmediği söylendi. Uzmanlar ise anne ve babaların çocuklarını tanımadıkları kimseden bir şey almaması konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Ekim 2024
İmsak 05:29
Güneş 06:49
Öğle 12:28
İkindi 15:29
Akşam 17:57
Yatsı 19:12
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı