Vali Masatlı: Cumhuriyet, Milletin Gücüdür

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Antakya’daki törenlerde Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak anlamlı bir mesaj yayınladı.

YEREL HABERLER 28.10.2024, 15:57
5
Vali Masatlı: Cumhuriyet, Milletin Gücüdür

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Antakya’daki törenlerde Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak anlamlı bir mesaj yayınladı. Vali Masatlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda, Cumhuriyetin önemini ve Türkiye’nin bu eşsiz mirasa bağlılığını vurgulayan ifadeler kullandı. İşte Vali Masatlı’nın Anıt Şeref Defteri’ne yazdığı mesajdan öne çıkan satırlar:
“Cumhuriyet, bir milletin kendi kaderini tayin etme iradesidir”
Vali Masatlı, Cumhuriyetin 101. yılını kutlarken, Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele’nin Cumhuriyet ile taçlandığını ifade etti. Masatlı, “Cumhuriyet, bir milletin kendi kaderini tayin etme iradesidir. O irade ki, ulusumuzun tüm zorluklara rağmen her daim yeniden ayağa kalkmasını mümkün kılmıştır,” sözleriyle Türkiye’nin tarihsel dayanıklılığını ve milletin sarsılmaz azmini vurguladı.
“Cumhuriyet, aklın ve bilimin yolunda ilerlemektir”
Cumhuriyetin Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda, akıl, bilim ve vicdan ışığında ilerlemeyi hedeflediğini belirten Masatlı, “Bu yol; daha adil, insan ve merhamet odaklı bir dünya inşa etmektir,” ifadelerini kullandı. Vali Masatlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu medeniyet mirasını yaşatmak ve daha da ileriye taşımak için güçlü bir kararlılık sergilediklerini belirtti.
“Büyük Türkiye ideali için sorumluluklarımızın bilincindeyiz”
Cumhuriyetin 101 yıllık güçlü mirasını geleceğe taşımak için azimle çalıştıklarını vurgulayan Vali Masatlı, “Bugün, Cumhuriyetin ruhunu derinlemesine kavramış, sorumluluklarının şuurunda olan yönetim anlayışımızla, bölgemizde ve dünyada söz sahibi olan büyük bir Türkiye vardır,” dedi. Türk milletinin geçmişten aldığı gücü geleceğe taşımak ve Cumhuriyet mirasını yüceltmek için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.
Vali Masatlı, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri saygıyla anarak, “Ruhunuz şâd olsun, makamınız âlî olsun!” dedi.
Cumhuriyetimizin kurucusuna ve tüm kahramanlara saygı duruşu
Cumhuriyet Bayramı’nda Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın bu anlamlı mesajı, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberlik ruhuyla daha da güçleneceğine olan inancını yansıttı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Ekim 2024
İmsak 05:32
Güneş 06:53
Öğle 12:27
İkindi 15:25
Akşam 17:52
Yatsı 19:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı